Foldery

Zawartość folderu "☑☑ Kulinarne, Gotowanie, Przepisy"
80 przepisów na specjalne okazje [PL][pdf].rar 5.69 MB
80 przepisów na specjalne okazje [PL][pdf]

80 przepisów na specjalne okazje [PL][pdf]


Format: pdf
Język: PL
Jakość: BDB
Stron: 26
Kompresja: RAR

Świat Kobiety - Twoja Biblioteczka - 80 przepisów kulinarnych na specjalne okazje.


Więcej >
A.Piątkowski - Gorzelnik I Piwowar Doskonały Część III [PL][PDF].rar 14.27 MB
A.Piątkowski - Gorzelnik I Piwowar Doskonały Część III [PL][PDF]

A.Piątkowski - Gorzelnik I Piwowar Doskonały Część III [PL][PDF]


Format uploadu: PDF
Ilość stron: 59
Wersja językowa: PL
Kompresja: RAR

A.Piątkowski - Gorzelnik I Piwowar Doskonały Część III, książka bardzo stara, raczej dla hobbystów gorzelnictwa.


Więcej >
Ciasta Siostry Leonilli [PL][pdf].rar 2.88 MB
Ciasta Siostry Leonilli [PL][pdf]

Ciasta Siostry Leonilli [PL][pdf]


Format: pdf
Język: PL
Jakość: BDB
Stron: 62
Kompresja: RAR

Przepisy na różne ciasta Siostry Leonilli. Porady kulinarne w Radiu Maryja.


Więcej >
Dania rybne - 87 przepisów [PL][pdf].rar 4.28 MB
Dania rybne - 87 przepisów [PL][pdf]

Dania rybne - 87 przepisów [PL][pdf]


Format: pdf
Język: PL
Jakość: BDB
Plików: 87
Kompresja: RAR

Dania rybne - 87 przepisów.


Więcej >
Encyklopedia Sztuki Kulinarnej - Pizze i tarty [PL][PDF].rar 15.83 MB
Encyklopedia Sztuki Kulinarnej - Pizze i tarty [PL][PDF]

Encyklopedia Sztuki Kulinarnej - Pizze i tarty [PL][PDF]


Seria: Encyklopedia sztuki kulinarnej - tom 21 - Pizze i Tarty
Wydawnictwo: Wydawnictwo Tenten
Wydanie: Warszawa, 1991
Format: PDF
Jakość: Dobra
Wersja językowa: Polska
Liczba stron: 47
Kompresja: RAR

Książka zawiera przepisy bogato ilustrowane kolorowymi fotografiami. Znajdziecie w niej przepisy na bardzo tanie i szybkie w przygotowaniu pizze i tarty. Każda potrawa jest pokazana na obrazku. Pizza na każdą okazję i dla każdego. Polecam.


Więcej >
Phyllis Hobson - Domowe suszenie żywności [PL][PDF].rar 7.27 MB
Phyllis Hobson - Domowe suszenie żywności [PL][PDF]

Phyllis Hobson - Domowe suszenie żywności [PL][PDF]


Format uploadu: PDF
Ilość stron: 194
Wersja językowa: PL
Kompresja: RAR

Suszenie żywności jest ekonomiczne i znacznie prostsze od wekowania i zamrażania, a suszone produkty zachowują wartości odżywcze i doskonały smak.
Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Dowiesz się, jak suszyć produkty w słońcu, piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego, by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono, jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność.

Autorka książki podpowiada także, jak wykorzystać suszone produkty: podaje przepisy na smaczne potrawy - przekąski, zupy, dania główne, desery, żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo-wiśniowe, herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki, np. saszetki potpourri.

Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie, praktycznej gospodyni.


Więcej >
Przepisy na wypiek chleba [PL][pdf].rar 10.39 MB
Przepisy na wypiek chleba [PL][pdf]

Przepisy na wypiek chleba [PL][pdf]


Format: pdf
Język: PL
Jakość: BDB
Plików: 4
Kompresja: RAR

- pieczywo bezglutenowe
- pieczywo słodkie
- pieczywo wykwintne
- regionalne specjały, chleby


Więcej >
Receptury z klasztornej piwniczki - Wina, piwa, nalewki, likiery [PL][PDF].rar 6.49 MB
Receptury z klasztornej piwniczki - Wina, piwa, nalewki, likiery [PL][PDF]

Receptury z klasztornej piwniczki - Wina, piwa, nalewki, likiery [PL][PDF]


Format uploadu: PDF, doc
Ilość stron: 38
Wersja językowa: PL
Kompresja: RAR

Receptury z klasztornej piwniczki - Wina, piwa, nalewki, likiery.
Książka przypomina zapomnianą dziś sztukę domowego wyrobu nalewek, likierów czy win przytaczając oryginalny, archaizujący język średniowiecznych, klasztornych receptur.


Więcej >
Szkoła pieczenia ciast dr Oetker [PL][PDF].rar 109.02 MB
Szkoła pieczenia ciast dr Oetker [PL][PDF]

Szkoła pieczenia ciast dr Oetker [PL][PDF]


Format uploadu: PDF
Ilość stron: 297
Wersja językowa: PL
Kompresja: RAR

Czy można upiec sernik lepszy od sernika mamy? Albo ciasto orzechowe smaczniejsze od orzechowca babci? Jak zaskoczyć i mamę, i babcię doskonałą, soczystą tartą jabłkową własnego wypieku? Szkoła pieczenia jest dla wszystkich, którzy od początku przygody z pieczeniem chcą robić to dobrze.


Więcej >
Szkoła pieczenia i dekoracji [PL][jpg].rar 5.98 MB
Szkoła pieczenia i dekoracji [PL][jpg]

Szkoła pieczenia i dekoracji [PL][jpg]


Format: jpg
Język: PL
Jakość: BDB
Stron: 35
Kompresja: RAR

Szkoła pieczenia i dekoracji.


Więcej >
Sławomir Wyczański - Cukiernictwo [PL][PDF].rar 11.24 MB
Sławomir Wyczański - Cukiernictwo [PL][PDF]

Sławomir Wyczański - Cukiernictwo [PL][PDF]


Format uploadu: PDF
Ilość stron: 223
Wersja językowa: PL
Kompresja: RAR

W książce podano główne zasady wykorzystania surowców oraz metody prowadzenia procesów i operacji technologicznych w produkcji trwałych wyrobów cukierniczych. Scharakteryzowano wartości odżywcze i warunki przechowywania gotowych wyrobów. Uwzględniono również racjonalne wykorzystanie w procesach produkcyjnych maszyn i urządzeń oraz podstawowe zasady bezpieczeństwa pracy i higieny produkcji.


Więcej >
Zdzisław T.Nowicki - Domowy Wyrób Alkoholi [PL][PDF].rar 10.24 MB
Zdzisław T.Nowicki - Domowy Wyrób Alkoholi [PL][PDF]

Zdzisław T.Nowicki - Domowy Wyrób Alkoholi [PL][PDF]


Format: PDF
Stron: 325
Język: PL
Kompresja: RAR

Domowe piwa, cydry, wina, nalewki, likiery, kremy.


Więcej >
Zupy - 87 przepisów [PL][pdf].rar 3.36 MB
Zupy - 87 przepisów [PL][pdf]

Zupy - 87 przepisów [PL][pdf]


Format: pdf
Język: PL
Jakość: BDB
Plików: 87
Kompresja: RAR

Zupy - 87 przepisów.


Więcej >